Loungetuinen

Snoei

Begin je al weg te dromen bij enkel het lezen van het woord “loungetuin”? Dan is dit vast iets voor jou!

In een loungetuin hoeft bijna niets (je wilt er tenslotte in ontspannen), maar één vereiste is toch wel een loungeset: een set banken of stoelen waarin je heerlijk kunt genieten van rust en comfort. Van lekker languit in de zon liggen, tot met een boek in de hand genieten van de beplanting in de tuin: doe ermee wat je wilt.

Relaxen is het waar het om draait, en met sfeer en gemak kun je dat bereiken.

Hoe leg ik een loungetuin aan?

Creëer rust in de tuin, zowel qua onderhoud als qua indeling en kleuren. Bamboe en siergras kosten weinig tijd om bij te houden, en geven door hun neutrale kleuren rust in de tuin. Onderhoudsvriendelijke bestrating, zoals keramiektegels, vraagt ook weinig tijd om bij te houden, en is in vele kleuren en maten beschikbaar. Deze tegels zijn kleurvast en weerbestendig, en zullen door hun hardheid niet krassen of hun mooie uitstraling verliezen.

Verlichting

Wanneer de dagen lang zijn en de avonden zwoel aanvoelen, is er niets zo heerlijk om in de loungetuin te genieten en te ontspannen. Geniet uiteraard nog meer met wat subtiel geplaatste buitenverlichting – niet te veel, het donker is ook fijn. Een paar kleine inbouwspots is al voldoende voor nét dat beetje extra sfeer.

Laat de zomer maar komen.