Schutting plaatsen

Een schutting is meer dan alleen planken: de schutting verschaft u privacy en kan bijdragen aan de veiligheid van uw tuin: een solide omheining beperkt immers de inbraakgevoeligheid en u kunt uw tuin goed afbakenen voor jonge kinderen die hun omgeving willen verkennen. Bedenk voordat u een schutting gaat kopen goed na over het doel, maar ook over de uitstraling die de erfafscheiding moet hebben. In vormgeving is namelijk veel mogelijk. Bekijk de mogelijkheden. 

Zelf een schutting plaatsen
Zelf een schutting plaatsen is een precieze klus: de schuttingpalen moeten nauwkeurig waterpas worden gezet en de schermen moeten er netjes tussen passen. Als u er voor gekozen heeft om uw schutting zelf te plaatsen is het dus van belang u goed voor te bereiden. Lees ons stappenplan voor het zetten van schuttingen goed door. Als u nog vragen heeft, bezoek onze winkel in Bleiswijk of bel met één van onze adviseurs. 

Benodigdheden voor het plaatsen van een schutting
Voor het plaatsen van een schutting heeft u het volgende nodig:

Materialen:        Gereedschap:
1.  Betonmortel
1.  Grondboor
2.  Schuttingpalen
2.  Handhei of sleg
3.  Tuinschermen
3.  Boormachine
4.  Schroeven
4.  Handzaag
5.  Bevestigingsmateriaal ( L-beslag )
5.  Accutol / schroevendraaier

6.  Waterpas

7.  Meetapparatuur ( rolmaat, landmeter, duimstok )

8.  Touw / metselkoord


Instructies voor het plaatsen van de schutting
Volg onderstaande instructies op om uw schutting nauwkeurig te plaatsen. 

1. Meet de ruimte op

Meet de totale lengte op waar de schutting moet komen. Bereken hoeveel tuinschermen en schuttingpalen u nodig heeft. 


2. Plaatsbepalen en gat graven

Bepaal de plaats van de eerste paal en graaf een gat van ca. 30 cm diep. De ruimte van het gat moet ongeveer 20x20 cm zijn. Gebruik daarna de grondboor om in het midden van het gat een dieper en smaller gat te boren. 

TIP: gebruik een touwtje om de palen in één rechte lijn te zetten. 


3. Schuttingpalen plaatsen

Zet de paal in het geboorde gat en doe het snelbeton erbij. Meng het snelbeton met water en zet de paal intussen met behulp van de waterpas recht. Het snelbeton is binnen een kwartier hard. De plaats van de schuttingpaal is daarna nauwelijks meer te corrigeren. 

TIP: zaag een lat op de breedte van het scherm ( meestal 180 cm ) + 1 cm en leg deze tussen de geplaatste paal en het volgende gat. Zo kunt u makkelijk zien op welke maat het gat moet komen. 


4. Palen op gelijke hoogte zetten

Zorg dat de palen allemaal op dezelfde hoogte staan. Dit kan met een lange waterpas, laser of eventueel door een touwtje te spannen boven de palen. 


5. L-beslag monteren

Meet op waar het L-beslag moet komen en boor een gat van 4 mm in de paal. Draai daarna het L-beslag erin. Bij een vurenhouten tuinscherm 4 stuks, bij een hardhouten tuinscherm 6 stuks. 


6. Schermen vast schroeven

Hang de schermen tussen de palen en schroef ze vast aan het L-beslag. 


Verder advies nodig bij het plaatsen van uw schutting? Neem contact op met ons verkoopteam via 010 - 521 56 56. Wilt u uw schutting laten plaatsen door een vakkundig hoveniersbedrijf? Bekijk dan welke hoveniersbedrijven in uw regio werkzaam zijn. 

Bekijk ons assortiment en bestel alles voor uw schutting:

Adresgegevens:

Albert van 't Hartweg 4
2665 LJ Bleiswijk
010 - 521 56 56
info@snoei.nl

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 07:00 - 17:00 uur.
Zaterdag van 08:30 - 15:30 uur.

SSL, iDEAL, Mastercard, Visa, Vooruitbetalen, PayPal, Achteraf betalen, UPS