Montage tips voor het aansluiten van alle in-lite armaturen

Het aansluiten van in-lite tuinverlichting vereist geen enkele technische kennis. Het aansluiten is dus erg eenvoudig en neemt weinig tijd in beslag. Omdat het een 12 volts systeem is, hoeft u geen elektricien in te schakelen. 

Op de onderstaande afbeelding ziet u de verschillende onderdelen van het systeem:

  • transformator
  • kabel
  • Easy-lock
  • miniconnector
  • armatuurDe transformator
De transformator is in verschillende varianten te krijgen, met verschillend vermogen: 56 Watt, 108 Watt en 250 Watt. De transformator heeft diverse functies, waaronder een timer en een schemerschakelaar. Een bewegingsmelder is optioneel. 

Welke transformator heb ik nodig? 
Om te bepalen welke transformator u nodig heeft hanteert u de volgende rekensom:

  1. Bekijk hoeveel Watt de door u uitgekozen armaturen verbruiken
  2. Tel deze Wattages bij elkaar op
  3. Het aantal Watt dat daaruit komt, moet lager liggen dan het vermogen van de transformator
Voorbeeld:

Aantal ArtikelWatt per stukWatt totaal
2xLED spot Scope 
5       10
6x        Liv wandlamp212
Totaal

22 Watt

Hier volstaat een transformator van 56 Watt. 
Bekijk ons overzicht in-lite transformatoren

Kabel
Er zijn twee typen in-lite kabel verkrijgbaar: 14/2 en 10/2. De afstand die de kabel in de tuin moet afleggen is bepalend voor het type kabel dat je kiest. Bij grotere afstanden is een zwaardere kabel nodig. Maak daarom altijd eerst een kabelplan. Wij adviseren één type kabel in een tuin te gebruiken, ook als er meerdere transformatoren gebruikt worden (en je dus meerdere kabelplannen voor één tuin maakt). Zo worden vergissingen voorkomen die leiden tot het niet goed functioneren van het systeem.
Bekijk ons overzicht in-lite kabels

Legwijzen

Er zijn twee soorten kabelplannen ofwel legwijzen: lineair en gesplitst. Heb je een lichtplan gemaakt, dan is het maken van een kabelplan slechts een kwestie van het intekenen van de kabel in het tuinontwerp. Volg hierbij de denkbeeldige lijn tussen de armaturen.


Easy Lock connector
Sluit de Easy Lock verbinding aan op de kabel. Dit is erg eenvoudig: leg de kabel in de connector, plaats het kabelgootje erop en draai de dop aan. Deze aansluiting is gegarandeerd 100 % trefzeker. 
De speciale gel in de connector beschermt tegen alle weersinvloeden. 

Handig: alle in-lite armaturen kunnen op iedere plaats op de kabel aangesloten worden. Ook als u een lampje op de kabel wil verplaatsen kan dat: de kabel sluit zichzelf automatisch weer af. 

Mini connector
Klik de miniconnector in elkaar. Als de transformator aanstaat gaat het armatuur branden. 


Armatuur
Plaats het armatuur op iedere gewenste plek in de tuin. Middels de bovengenoemde connectoren kunt u het armatuur overal op de kabel prikken, waar u maar wilt. Ieder armatuur wordt geleverd inclusief connectoren. 

Meer weten over in-lite tuinverlichting? Bekijk de sfeervolle brochure online, of kom langs in onze showroom: in onze unieke nachttuin vindt u het complete in-lite assortiment of bestel direct

Adresgegevens:

Albert van 't Hartweg 4
2665 LJ Bleiswijk
010 - 521 56 56
info@snoei.nl

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 07:00 - 17:00 uur.
Zaterdag van 08:30 - 15:30 uur.

SSL, iDEAL, Mastercard, Visa, Vooruitbetalen, PayPal, Achteraf betalen, UPS