Kunstgras aanleggen

Kan ik kunstgras zelf aanleggen?
Met een goede voorbereiding kunt u kunstgras zelf aanleggen. Zorg dat u ons verwerkingsadvies goed doorneemt voordat u begint en vraag bij twijfel over de aanleg van kunstgras advies aan één van onze medewerkers. De moeilijkheidsgraad van de aanleg van kunstgras is vooral afhankelijk van de afmeting en vorm van het gazon. Ook is het wegwerken van een naad in het kunstgras gazon een erg nauwkeurige klus. Lees de instructies goed door en bepaal of u het kunstgras wilt laten aanleggen door een hovenier, of dat u zelf aan de slag gaat met het kunstgras gazon. 

Uitgebreide leginstructies voor kunstgras

1. Zorg voor een stabiele ondergrond
Kunstgras moet op een stabiele ondergrond gelegd worden. De grondvoorbereiding is vergelijkbaar met de voorbereidingen die u treft bij het aanleg van bestrating. 
Een stabiele ondergrond bestaat bij voorkeur uit ca. 10 – 15 cm ophoogzand. 


2. Zorg voor een goede opsluiting van het zandbed

Zorg dat het zandbed goed opgesloten ligt, zodat het zand niet weg kan spoelen. Denk hierbij aan betonbanden of andere randafwerkingen. 


3. Zorg voor voldoende afschot

Hanteer een afschot van ca. 1 cm per meter. 


4. Tril het zandbed aan en vlak het af

Gebruik een trilplaat om het zandbed aan te trillen. Vlak daarna het zandbed af. 


5. Plaats het kunstgras op de ondergrond

Leg het kunstgras met de vleug in de goede richting op het afgevlakte zandbed. Leg de vleug in de tegengestelde richting van de kijkrichting: zo heeft het kunstgras een ‘vollere’ uitstraling. 


6. Verlijm eventuele naden

Als er naden in het kunstgras verwerkt moeten worden is het verstandig deze te lijmen. Hiermee wordt de naad onzichtbaar en blijft het kunstgras goed op z’n plaats liggen.


7. Snijdt het kunstgras op maat

Snijdt het kunstgras op maat en zet het aan de randen eventueel vast. Dit kan doormiddel van een onderdoek en lijm, maar ook door een paaltje in de grond slaan, waaraan het kunstgras met een schroefje kan worden vast gezet.


U wilt:
  1. kunstgras online bestellen
  2. gratis samples aanvragen

Adresgegevens:

Albert van 't Hartweg 4
2665 LJ Bleiswijk
010 - 521 56 56
info@snoei.nl

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 07:00 - 17:00 uur.
Zaterdag van 08:30 - 15:30 uur.

SSL, iDEAL, Mastercard, Visa, Vooruitbetalen, PayPal, Achteraf betalen, UPS