Keuzehulpen

Tegels of klinkers: wat is het verschil?

Decoratieve afbeelding van klinkers ten behoeve van artikel

Het is zomer! Wellicht moet je nog eventjes doorwerken, maar nog even en dan kun je aan het einde van de dag (of week) weer lekker de auto thuis op de oprit parkeren en met een welverdiend glas bier of wijn heerlijk op jouw terras zitten luieren. Maar, voor dat alles heb je wel goede… Read more »

Wat is het verschil tussen grind en split?

Michel Oprey alpengrind

Houdt je van een natuurlijke sfeer in de tuin, en wil je het zo organisch mogelijk houden? Probeer dan eens grind of split! De kleine steentjes zorgen voor een speels effect in de tuin. Grind en split zijn goed te gebruiken voor de aanleg van bijvoorbeeld een tuinpad of ter decoratie. Let er dan wel… Read more »

Natuursteen in de tuin

Met natuursteen in de tuin kun je de tuin een eigen karakter geven. Kleur en vorm van uw natuursteen bestrating zijn erg bepalend zijn voor de sfeer van de tuin. Ook het gebruik van natuursteen tuinmaterialen zoals split, grind, keien, muurelementen of pagodes en beelden zijn mede bepalend voor de stijl van een tuin. Natuursteen… Read more »

Mijn planten verdrogen en mijn huid blijft spierwit!

Zonnebril

Wat de ligging van jouw tuin voor gevolgen kan hebben en wat je hiermee kunt doen Wanneer en óf de zon in de tuin schijnt, heeft voor veel mensen een hoop invloed op hoe zij over hun eigen tuin denken. De een houdt van veel zon, de ander blijft het liefst de hele dag onder… Read more »

Wat is het verschil tussen rechte, geplette en gezette afzetbanden?

De verschillende modellen kantopsluitingen

Het verschil is puur esthetisch. Wil je een meer ronde vorm, ga dan voor de geplette variant van de afzetband – ook wel afsluitband of betonband genoemd. Kies je liever voor een strakkere afzetband, dan is de keuze tussen een rechte en een gezette versie slechts een kwestie van smaak.

Drie tuintrends die we dit jaar zeker zullen zien

Nog eventjes, en dan kan de verwarming weer op een lager pitje, de sjaals en handschoenen kunnen de kast in, en wij kunnen allemaal op ons terras weer heerlijk genieten van de eerste lentezon. Welke drie trends kunnen wij dit jaar verwachten in de tuin? De verbinding tussen binnen en buiten Een tuin wordt dit… Read more »