Opruimen maar! Opbergmogelijkheden in de tuin

Woodvision containerkast

Het voorjaar is dan al wel weer achter de rug, maar voor je het weet (al denken we er vast liever nog even niet aan!) is het alweer herfst. En je weet wat dat betekent… de tuin winterklaar maken! Daarmee bedoelen we uiteraard niet alleen het verzorgen van de planten en bomen, maar ook de boel netjes opruimen en opbergen. Hoe je dat het best kunt doen, leggen we uit.

Eerst alle zooi weg

Bij opruimen hoort soms ook puinruimen, en zeker als het gaat om het snoeien van bomen en struiken in de tuin. De troep gooi je in de afvalcontainer, maar ja… die container. Tja. Het is geen gezicht, of wel? Zo’n raar groen of grijs kleurtje, met allerlei ondefinieerbare vlekken er op… Je hebt er misschien ook nog eens een grote sticker op geplakt, zodat hij zeker gemakkelijk te herkennen is tussen de verzameling afvalbakken in de straat. Jouw zoontje vond de grote leeuwensticker die er op zit vast heel gaaf, maar wil je daar echt tegenaan kijken als je de hele dag in de tuin zit te zonnen?

Oplossing: een containerkast. Netjes weggewerkt, dus geen ergernis meer. Heerlijk.

Het opruimen van klein tuingerei

Harkjes, schepjes, zakken tuinaarde en zand, stoelkussens, de ontelbare felgekleurde ballen van de kinderen en het opblaasbadje voor de warmste dagen… waar laat je dat? Je kunt het natuurlijk in huis opbergen, maar of je echt gelukkig zal worden van al het zand en vuil wat je daarna overal vindt..? Het is maar de vraag.

Overweeg daarom een tuinkast te plaatsen. Tuinkasten zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren, dus er is voor ieder wat wils, ongeacht hoeveel spullen je hebt. Alles kun je dan fijn uit het zicht – bij sommige modellen zelfs vrij van vocht en stof – opbergen. En zo kun je ook nog eens langer genieten van jouw spullen.

Alles uit het zicht? Welnee!

Moet je alles wel opbergen? Een tuin is een plek om te genieten en ontspannen, en hoeft dus niet brandschoon te zijn. Wees niet bang om sfeer in de tuin te creëren door een paar eigendommen te laten liggen. De bovengenoemde schepjes en harkjes? Als jij er van houdt om in de tuin te werken en dit ook regelmatig doet, waarom zou je dit deel van jezelf dan wegstoppen? Geef het juist een prominente plaats!

Niet alleen zal dit opgaan voor tuingereedschap, maar denk ook aan het speelgoed van de kinderen. Als het voor lange tijd niet gebruikt wordt, dan is het inderdaad beter om ze in de kast op te bergen, maar in de zomer..? Geef de kinderen een eigen hoekje in de tuin en plaats daar bijvoorbeeld een leuk tafeltje. Zo kun je ze direct aanleren om de eigen spullen aan het eind van de dag daar te laten, in plaats van rond te laten slingeren, en toch blijft het speelgoed door zijn zichtbaarheid sfeer toevoegen aan de tuin.

Ook voor de grote spullen is er plek

Tot nu toe hebben we het enkel gehad over het kleine spul, maar waar laten we de grotere dingen, zoals fietsen en tuinstoelen? Beide kun je beter niet het hele jaar in weer en wind buiten laten staan, want dan gaan ze een stuk minder lang mee.

Gelukkig zijn vele woningen in ons land al standaard voorzien van een schuurtje bij de woning, maar mocht jouw huis daarop een uitzondering zijn of heb je zoveel spullen dat je extra opbergruimte nodig hebt, dan is het wellicht een goed idee om te investeren in een blokhut (of een opruimcoach) of tuinhuis met opbergruimte.

 Ook blokhutten en tuinhuizen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vele kun je zelfs volledig op jouw wensen afstemmen. Zo weet je zeker dat al jouw spullen opgeborgen kunnen worden.

Woodvision blokhut