Drie tuintrends die we dit jaar zeker zullen zien

Nog eventjes, en dan kan de verwarming weer op een lager pitje, de sjaals en handschoenen kunnen de kast in, en wij kunnen allemaal op ons terras weer heerlijk genieten van de eerste lentezon. Welke drie trends kunnen wij dit jaar verwachten in de tuin?

De verbinding tussen binnen en buiten

Een tuin wordt dit jaar nóg meer als een verlengstuk van het huis gezien. Waar vroeger de tuin figuurlijk gesproken echt los stond van het huis, lopen tegenwoordig binnen en buiten steeds meer in elkaar over. Dit zien we niet alleen terug in bijvoorbeeld de stijgende populariteit van meubels en decoratie die we voorheen enkel in huis zouden gebruiken, zoals grote banken met kussens, en spiegels. Ook bestrating gaat hierin mee. Dit jaar zullen we steeds meer huishoudens zien waar in de kamer dezelfde tegels zijn gebruikt als buiten op het terras, zodat de grens tussen binnen en buiten steeds meer zal vervagen.

De standaard tegel wordt uniek

Jaren geleden was de 30 bij 30 centimeter tegel helemaal in. Een paar jaar terug won de 60 bij 60 centimeter tegel aan populariteit, maar vanaf dit jaar zullen meer unieke maten en rechthoekige tegels terrein winnen. Verwacht in 2018 dus interessante combinaties van rechthoekige en vierkante tegels, maar ook tuinen die enkel met rechthoekige tegels zijn bestraat. Weer eens wat anders!

Keramische tegels blijven onverminderd populair

Heb je zelf vroeger wel eens tegels gelegd, en had je de dag erna last van rugpijn? Je was vast niet de enige: de tegels van vroeger waren van massief beton en loeizwaar. Gelukkig staat de techniek voor niets, en dus kun je nu naar hartenlust eenvoudig tegels leggen zonder je een ongeluk te hoeven sjouwen. Hoe? Wij hebben nu keramische tegels met een betonnen ondergrond. Zo heb je én de stevigheid van beton, en het lichte en mooie van een keramische tegel.

Welke trend vinden wij dit jaar terug in jouw tuin?