Advies over kunstgras

Kunstgras in de tuin
U wil een nieuw gazon, maar het ontbreekt u aan de tijd om uw gazon intensief te onderhouden? Kies dan voor kunstgras: nauwelijks onderhoud en toch altijd een mooi gazon.


Kan ik kunstgras zelf aanleggen?
Met een goede voorbereiding kunt u kunstgras zelf aanleggen. Zorg dat u ons verwerkingsadvies goed doorneemt voordat u begint en vraag bij twijfel over de aanleg van kunstgras advies aan één van onze medewerkers. De moeilijkheidsgraad van de aanleg van kunstgras is vooral afhankelijk van de afmeting en vorm van het gazon. Ook is het wegwerken van een naad in het kunstgras gazon een erg nauwkeurige klus. Lees de instructies goed door en bepaal of u het kunstgras wilt laten aanleggen door een hovenier, of dat u zelf aan de slag gaat met het kunstgras gazon.

Beknopte leginstructies voor kunstgras
        1.  Zorg voor een stabiele ondergrond
        2.  Zorg voor een goede opsluiting van het zandbed
        3.  Zorg voor voldoende afschot
        4.  Tril het zandbed aan en vlak het af
        5.  Plaats het kunstgras op de ondergrond
        6.  Verlijm eventuele naden
        7.  Snijdt het kunstgras op maat
Bekijk ook de uitgebreide leginstructies voor de aanleg van kunstgras.


Onderhoud van kunstgras
Kunstgras behoeft nauwelijks onderhoud. Toch is het verstandig om regelmatig aandacht te besteden aan uw kunstgras gazon.
1. Borstel het kunstgras regelmatig op, tegen de poolrichting in. Hiermee behoudt het kunstgras de volle en volumineuze uitstraling. Het opborstelen van kunstgras is het meest effectief op een warme dag.

2. Verwijder losse bladeren en andere plantenresten regelmatig van het kunstgras. Ook het wegspoelen van vogelpoep is aan te raden. 

Gratis kunstgras samples aanvragen
Om uw keuze voor het juiste kunstgras te vereenvoudigen sturen we u gratis kunstgras samples op. Selecteer 3 gewenste soorten en ontvang de kunstgras samples thuis. 

Adresgegevens:

Albert van 't Hartweg 4
2665 LJ Bleiswijk
010 - 521 56 56
info@snoei.nl

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 07:00 - 17:00 uur.
Zaterdag van 08:30 - 15:30 uur.

SSL, iDEAL, Mastercard, Visa, Vooruitbetalen, PayPal, Achteraf betalen, UPS